Een heerlijk recept van Sandra Bekkari, deze eenvoudige ovenschotel met kip, feta kaas en spinazie.
Deze moet je zeker eens proberen!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Haal de spinazie uit de pan met een schuimspaan, zodat je het vocht niet mee hebt. Giet het eventueel overtollige vocht weg en verhit er 2 el olijfolie in.
- Fruit er de ui en de knoflook in.
- Voeg kort daarna de kipblokjes toe. Kruid bij met paprikapoeder en peper en zout.
- Voeg ook de boschampignons en de blokjes pastinaak toe.
- Schep de spinazie erdoor en voeg de sojaroom en het citroensap toe.
- Doe alles in een ovenschaal.
- Verbrokkel er de feta over en bak 20 minuten in de oven met de grill aan.
Ingrediënten (4 pers.)
- 550 g kipfilet
- 200 g (bos)champignons, in schijfjes
- 450 g spinazie
- 150 g fetakaas
- 3 gestoomde pastinaken, gegaard en in stukken
- 200 ml sojaroom
- Sap van 1/2 citroen
- 1 ui, versnipperd
- 1 el paprikapoeder
- Snufje muskaatnoot
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout