Cocktail van grijze garnalen in een nieuw jasje | Sofie Dumont

Cocktail van grijze garnalen | Sofie Dumont

Iets heel lekkers en ook nog heel feestelijk : Een garnaalcocktail. Een echte klassieker, maar Sofie Dumont steekt 'm in een nieuw jasje.



Ingrediënten

  • 450 g gepelde grijze garnalen
  • 3 eieren
  • 3 mooie stronken witloof
  • 1½ avocado
  • 2 appelen
  • 2 roze pompelmoezen
  • 1 komkommer

voor de cocktailsaus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 3 el cognac
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 3 el ketchup
  • 6 el verse mayonaise
  • Peper en zout


Bereiding

  1. Doe de eieren in een steelpan met kokend water en reken 5 min kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Dompel ze meteen in koud water.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus.
  3. Schil de pompelmoezen à vif en snijd ze in schijfjes. Snijd de appelen in kleine plakjes. Snipper de witloofstronkjes.
  4. Snijd de komkommer in 3 en snijd elk stuk vervolgens in 4 partjes. Rooster ze aan alle kanten in een hete grillpan. Snijd de avocado’s in 8 en de citroenen in 2; rooster ze ook.
  5. Pel de eieren. Verdeel de veldsla, de witloofstronkjes, de pompelmoezen, de avocado’s, de komkommer, de appelen en de citroenen over de borden. Besprenkel met een scheutje olijfolie, voeg de grijze garnalen en ½ zachtgekookt ei per persoon toe. Serveer en geef er de saus apart bij.  
  6. Tip: week de gesnipperde witloofstronkjes 5 min in koud water, laat ze dan uitlekken en drogen. Zo vermijd je dat ze zwart verkleuren.

Bekijk het video recept