Kerstmenu recepten van Sandra Bekkari

Geen zin in zware, ongezonde kost tijdens de feestdagen? Dan is dit kerstmenu van Sandra Bekkari écht iets voor jou. Het is feestelijk, superlekker en toch gezond. Wij durven ervoor te wedden dat dit kerstmenu door al je gasten gesmaakt zal worden!



Hapje: witloofbootjes met kingkrab en granaatappel

Deze witloofbootjes met kingkrab en granaatappel zijn superfeestelijk en klaar in 15 minuten. Geen fan van krab? Vervang deze dan door garnalen. Dit hapje is glutenvrij, dus ook perfect wanneer je gasten met een glutenintolerantie over de vloer krijgt. Voor een niet-glutenvrije variant kun je eventueel het witloof vervangen door toastjes.
Recept van Sandra Bekkari: witloofbootjes met kingkrab en granaatappel
BEREIDING
  1. 1
     
    Pel het ei en plet het met een vork. 
  2. 2
     
    Snij het krabvlees in stukken en meng het onder het ei. Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap, de currypasta, fleur de sel en peper toe en meng. Voeg hierna ook de peterselie en olijfolie toe.
  3. 3
     
    Vul de witloofblaadjes met de krabvulling en werk af met granaatappelpitjes.

    Tip
    : Rol de granaatappel op een werkblad terwijl je er hard op duwt. Snijd de vrucht doormidden en klop met een lepel op de schil, zodat je de pitjes gemakkelijk kan verwijderen.


 Voorgerecht: broccoli-pastinaaksoep

Als voorgerecht gaan we voor een broccoli-pastinaaksoep. Broccoli is een erg gezonde groente met een ontgiftende werking. Het is bijvoorbeeld goed voor de lever, dus drink gerust dat extra glaasje wijn vandaag. Ook de vergeten groente pastinaak is lekker, gezond en erg vezelrijk. Werk het soepje af met geroosterde amandelen voor een feestelijke toets.

Recept van Sandra Bekkari: Broccoli-pastinaaksoep

BEREIDING
  1. 1
     
    Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Snij de broccoli in roosjes en schil de stam. Het binnenste gedeelte van de stam mag je gebruiken in de soep.
  2. 2
     
    Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg hierna de groentebouillon, broccoli en pastinaken toe. Laat alles gaar koken en mix tot een romige soep.
  3. 3
     
    Rooster net voor het opdienen de amandelschilfers in een anti-aanbakpan zonder vetstof en strooi ze over de soep. Werk af met zwarte peper.

Hoofdgerecht: parelhoenfilet met notenkorst, puree van
zoete aardappel en gebakken spruitjes

Een gezond en feestelijk gerechtje dat je ook nog eens snel op tafel tovert? Dan zit je goed met deze parelhoenfilet met notenkorst, zoete aardappelpuree en spruitjes. Je zou het niet zeggen, maar dit gerechtje maak je binnen het halfuur. Bovendien kun je de zoete aardappelpuree makkelijk op voorhand maken, waardoor je weer wat extra tijd met je gasten aan tafel kunt spenderen.

Recept van Sandra Bekkari: parelhoenfilet met notenkorst,
puree van zoete aardappel en gebakken spruitjes
BEREIDING
  1. 1
     
    Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2
     
    Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en stoom of kook gaar. 
  3. 3
     
    Hak de noten, zaden en pitten fijn.
  4. 4
     
    Kruid de parelhoenfilets met peper en zout en kleur het vlees in een braadpan. Leg de filets in een vuurvaste schotel, doe er de notenmengeling met op en gaar nog 8 minuten in de voorverwarmde oven. 
  5. 5
     
    Stoom of kook de spruitjes beetgaar, halveer ze en bak ze nog even in de pan met een scheutje olijfolie. Kruid af met peper en zout.
  6. 6
     
    Voeg olijfolie, kurkuma, zwarte peper, (soja)melk en zout toe bij de zoete aardappelen en mix tot een gladde puree. 

Dessert: chocolademousse met bosvruchten

Bij een feestmenu hoort natuurlijk een lekker dessertje. Wij sluiten af met deze heerlijk luchtige chocolademousse. Klaar in 10 minuten en makkelijk op voorhand te maken. Smakelijk!

Recept van Sandra Bekkari: Chocolademousse met bosvruchten

BEREIDING
  1. 1
     
    Smelt de chocolade au bain-marie: doe water in een pot, breng aan de kook en zet op een laag vuur. Doe de chocolade in een kleinere pot en zet die in het warme water terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat er geen water bij de chocolade komt. Laat de chocolade wat afkoelen. 
  2. 2
     
    Klop het eiwit op met een mixer en voeg hierna de chocolade toe. Laat afkoelen in de ijskast. 
  3. 3
     
    Rooster de amandelen. 
  4. 4
     
    Schep de chocolademousse in leuke kopjes en werk af met de geroosterde amandelen, de bessen en de amandelschilfers.
  5. SMAKELIJK !