Ingrediënten
- 4 boerenchipolata’s
- 1 citroen (bio)
- 1 rol (260 g) pizzadeeg ('Finissima' van Herta)
- 60 g geraspte mozzarella
- ½ pakje 'Pizza a Casa' saus van Elvea
- 4 el olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Bekijk hier de video waarin Sofie Dumont deze mini pizza's klaarmaakt:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd met behulp van een uitsteekring of een klein glas cirkels van 4,5 cm diameter uit het deeg. Leg een beetje saus in het midden en schik er een stukje chipolata op.
- Bestrooi met geraspte mozzarella en bak 12 min goudbruin in de oven.
- Meng de olijfolie met een beetje geraspte citroenzeste, het geperste teentje knoflook, de gehakte rozemarijn, zout en peper. Besprenkel er de pizza’s mee en serveer. Tip: hak de geraspte mozzarella lichtjes om hem gemakkelijker te kunnen strooien.