![]() |
Krokante spruitjes met yoghurt dipsaus | Sandra Bekkari |
Spruitjes als lekker aperitiefhapje??!! Wie had dat ooit gedacht ..?
Maar dat is nu precies wat Sandra Bekkari met dit recept op tafel (of voor tv) tovert : Heerlijk krokante spruitjes in een parmezaankorstje met daarbij een dipsaus op basis van Griekse yoghurt.
Maak er zeker voldoende, want deze happen lekker weg!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.Kook de spruitjes beetgaar in kokend water.
- Doe in een diep bord: de kaas, de broodkruimels, de zeste van ½ citroen, peper en zout en meng.
- Doe in een andere kom de olijfolie en het sap van ½ citroen. Voeg de spruitjes toe, kruid ze bij met peper en zout en meng goed.
- Rol de spruitjes één voor één door de parmezaanmengeling en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze 5 minuten in de oven met grill. Keer halverwege om.
- Maak intussen de yoghurtdip: meng de olijfolie, Griekse yoghurt en de fijngehakte bladpeterselie.
- Hak de bieslook fijn, pers het teentje knoflook en meng dit onder de yoghurtdip. Breng op smaak met zeezout, cayennepeper en wat zeste van citroen.
- Dien de spruitjes warm op met de yoghurtdip.
Ingrediënten
- 1 kg spruitjes
- 160 g fijngeraspte parmezaan
- 70 g broodkruim
- 1 citroen (bio)
- 3 el olijfolie
- 2 el citroensap
- Peper en zout
voor de yoghurtdip
- 140 g Griekse yoghurt
- Handvol verse groene kruiden (platte peterselie, bieslook...)
- Snufje cayennepeper
- Snufje zeezout