Krokante spruitjes met yoghurtdip | Sandra Bekkari

Krokante spruitjes met yoghurt dipsaus | Sandra Bekkari

Spruitjes als lekker aperitiefhapje??!! Wie had dat ooit gedacht ..? 

Maar dat is nu precies wat Sandra Bekkari met dit recept op tafel (of voor tv) tovert : Heerlijk krokante spruitjes in een parmezaankorstje met daarbij een dipsaus op basis van Griekse yoghurt.

Maak er zeker voldoende, want deze happen lekker weg!


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.Kook de spruitjes beetgaar in kokend water.
  2. Doe in een diep bord: de kaas, de broodkruimels, de zeste van ½ citroen, peper en zout en meng. 
  3. Doe in een andere kom de olijfolie en het sap van ½ citroen. Voeg de spruitjes toe, kruid ze bij met peper en zout en meng goed. 
  4. Rol de spruitjes één voor één door de parmezaanmengeling en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak ze 5 minuten in de oven met grill. Keer halverwege om. 
  6. Maak intussen de yoghurtdip: meng de olijfolie, Griekse yoghurt en de fijngehakte bladpeterselie.
  7. Hak de bieslook fijn, pers het teentje knoflook en meng dit onder de yoghurtdip. Breng op smaak met zeezout, cayennepeper en wat zeste van citroen. 
  8. Dien de spruitjes warm op met de yoghurtdip.

Ingrediënten

  • 1 kg spruitjes
  • 160 g fijngeraspte parmezaan
  • 70 g broodkruim
  • 1 citroen (bio)
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • Peper en zout

voor de yoghurtdip

  • 140 g Griekse yoghurt
  • Handvol verse groene kruiden (platte peterselie, bieslook...)
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje zeezout