Ingrediënten
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 el olijfolie
- 1 wortel
- 1 zoete aardappel
- 1 rode paprika
- ½ courgette
- ½ aubergine
- 1 rood chilipepertje
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 2 el ketchup
- 100 g kikkererwten uit blik
- 1 handvol gedroogde abrikozen
- Enkele takjes verse koriander
- Peper en zout
Bereiding
- Hak het chilipepertje fijn en pers de knoflook.
- Snijd de wortel, zoete aardappel, paprika, aubergine en courgette in blokjes.
- Stoof de chilipeper en de knoflook aan in de olijfolie.
- Voeg de hardste groenten (de wortel en de zoete aardappel) eerst toe en stoof enkele minuten aan. Voeg dan de courgette, paprika en aubergine toe, samen met het komijn- en kaneelpoeder.
- Stoof enkele minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe.
- Voeg de groentebouillon, de abrikozen, de ketchup en de kikkererwten toe en laat 15 minuten pruttelen. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
- Verdeel de soep over de kommen, werk af met verse koriander en dien op met een sneetje brood.