Maaltijdsoep | Sandra Bekkari

maaltijdsoep recept van Sandra BekkariIngrediënten

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 wortel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketchup
  • 100 g kikkererwten uit blik
  • 1 handvol gedroogde abrikozen
  • Enkele takjes verse koriander
  • Peper en zout

Bereiding



  1. Hak het chilipepertje fijn en pers de knoflook.
  2. Snijd de wortel, zoete aardappel, paprika, aubergine en courgette in blokjes.
  3. Stoof de chilipeper en de knoflook aan in de olijfolie.
  4. Voeg de hardste groenten (de wortel en de zoete aardappel) eerst toe en stoof enkele minuten aan. Voeg dan de courgette, paprika en aubergine toe, samen met het komijn- en kaneelpoeder.
  5. Stoof enkele minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe.
  6. Voeg de groentebouillon, de abrikozen, de ketchup en de kikkererwten toe en laat 15 minuten pruttelen. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
  7. Verdeel de soep over de kommen, werk af met verse koriander en dien op met een sneetje brood.