De hele maand januari neemt Sandra Bekkari je mee in haar gezonde, maar altijd lekkere wereld.

Hartig, hartverwarmend comfortfood, energieke ontbijtjes, verrassend lichte desserts en feestelijke drankjes.
Vandaag op het menu : Een heerlijke pastaschotel met scampi !
Ingrediënten (voor 4p.)
- 16 scampi's, gekuist
- 250 g volkoren pastaschelpjes
- 2 takjes selder, in stukjes gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 blik kerstomaatjes
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode chilipepertjes, fijngesnipperd
- 2 el vissaus
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 4 el olijfolie
- Sap van 1/2 limoen
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- 2 cm gember, fijngehakt
- 1¼ l water
- 2 el paprikapoeder
- Enkele blaadjes vers basilicum
- Peper en zout
- 1 takje citroengras
Bereiding
- Doe de knoflook, gember, chilipeper, vissaus, limoensap, kokosbloesemsuiker en zout in een hakmolentje of cutter. Mix kort tot een kruidig mengsel. Er mogen nog stukjes in zitten.
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot aan. Voeg het knoflook-gembermengsel toe en stoof even aan tot een geurig mengsel.
- Voeg de selder en de paprika toe en laat kort even meestoven.
- Voeg de kerstomaatjes en 1 liter water toe.Kneus het citroengras, voeg het toe in de kookpot en laat het pruttelen. Kruid bij met peper en zout.
- Voeg de pasta toe, roer om en laat koken onder deksel.
- Verhit intussen 2 el olijfolie en bak er de scampi's kort in. Kruid ze bij met peper en zout en paprikapoeder.
- Verwijder het citroengras en kruid eventueel bij.
- Verdeel over vier diepe borden en werk af met de scampi's en het basilicum.