Pasta met scampi | Sandra Bekkari

De hele maand januari neemt Sandra Bekkari je mee in haar gezonde, maar altijd lekkere wereld.


pasta met scampi van Sandra Bekkari recept ~pastaschotelZe weet als geen ander hoe je een maaltijd vol smaak en genot klaarmaakt en die toch voedzaam is en geen aanslag op je lijn.

Hartig, hartverwarmend comfortfood, energieke ontbijtjes, verrassend lichte desserts en feestelijke drankjes.

Vandaag op het menu : Een heerlijke pastaschotel met scampi !

Ingrediënten (voor 4p.)

  • 16 scampi's, gekuist
  • 250 g volkoren pastaschelpjes
  • 2 takjes selder, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 blik kerstomaatjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode chilipepertjes, fijngesnipperd
  • 2 el vissaus
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 2 cm gember, fijngehakt
  • 1¼ l water
  • 2 el paprikapoeder
  • Enkele blaadjes vers basilicum
  • Peper en zout
  • 1 takje citroengras


Bereiding
  1. Doe de knoflook, gember, chilipeper, vissaus, limoensap, kokosbloesemsuiker en zout in een hakmolentje of cutter. Mix kort tot een kruidig mengsel. Er mogen nog stukjes in zitten.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot aan. Voeg het knoflook-gembermengsel toe en stoof even aan tot een geurig mengsel. 
  3. Voeg de selder en de paprika toe en laat kort even meestoven. 
  4. Voeg de kerstomaatjes en 1 liter water toe.Kneus het citroengras, voeg het toe in de kookpot en laat het pruttelen. Kruid bij met peper en zout. 
  5. Voeg de pasta toe, roer om en laat koken onder deksel.
  6. Verhit intussen 2 el olijfolie en bak er de scampi's kort in. Kruid ze bij met peper en zout en paprikapoeder.
  7. Verwijder het citroengras en kruid eventueel bij. 
  8. Verdeel over vier diepe borden en werk af met de scampi's en het basilicum.