Wintersangria | Sandra Bekkari

De hele maand januari neemt Sandra Bekkari je mee in haar gezonde, maar altijd lekkere wereld.

wintersangria van Sandra Bekkari
Wintersangria van Sandra Bekkari
Ze weet als geen ander hoe je een maaltijd vol smaak en genot klaarmaakt en die toch voedzaam is en geen aanslag op je lijn. Hartig, hartverwarmend comfortfood, energieke ontbijtjes, verrassend lichte desserts en feestelijke drankjes.

Eén van die feestelijke drankjes is Sandra's wintersangria ...


Ingrediënten

  • 700 ml droge rode wijn
  • 200 ml cava
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 150 ml granaatappelsap
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 2 sinaasappel
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 el honing
  • Pitten van 1 granaatappel
  • Handvol rode vruchten (mag diepgevroren zijn)
  • Druiven (naar smaak)
  • Ijsblokjes
  • 4 takjes rozemarijn

Bereiding

  1. Doe in een mooie karaf: de droge rode wijn, de cava, de honing, het sap van de granaatappel, het sinaasappelsap, het vanille-extract en de kaneelstokjes. 
  2. Snijd de appel, de peer en de sinaasappel in schijfjes. Je hoeft de appel en de peer niet te schillen.
  3. Doe het gesneden fruit, de druiven, de bessen en de pitten van 1 granaatappel in de karaf en meng voorzichtig. 
  4. Laat een uurtje trekken.
  5. Verdeel de ijsblokjes over de glazen en giet er wat wintersangria en fruit in. Werk af met een takje rozemarijn.

Bekijk het video-recept