De hele maand januari neemt Sandra Bekkari je mee in haar gezonde, maar altijd lekkere wereld.
![]() |
Wintersangria van Sandra Bekkari |
Eén van die feestelijke drankjes is Sandra's wintersangria ...
Ingrediënten
- 700 ml droge rode wijn
- 200 ml cava
- 500 ml sinaasappelsap
- 150 ml granaatappelsap
- 1 tl vanille-extract
- 2 kaneelstokjes
- 1 appel
- 1 peer
- 2 sinaasappel
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el honing
- Pitten van 1 granaatappel
- Handvol rode vruchten (mag diepgevroren zijn)
- Druiven (naar smaak)
- Ijsblokjes
- 4 takjes rozemarijn
Bereiding
- Doe in een mooie karaf: de droge rode wijn, de cava, de honing, het sap van de granaatappel, het sinaasappelsap, het vanille-extract en de kaneelstokjes.
- Snijd de appel, de peer en de sinaasappel in schijfjes. Je hoeft de appel en de peer niet te schillen.
- Doe het gesneden fruit, de druiven, de bessen en de pitten van 1 granaatappel in de karaf en meng voorzichtig.
- Laat een uurtje trekken.
- Verdeel de ijsblokjes over de glazen en giet er wat wintersangria en fruit in. Werk af met een takje rozemarijn.